ДЕТОКСИКИРАЩА И ПОДХРАНВАЩА ТЕРАПИЯ С МЕД – МЕДОТЕРАПИЯ

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ С МЕД

Медната терапия е част от древните медицински практики на Египет, Китай и Гърция.

Съдържанието на аминокиселини, микроелементи, витамини и други биологично-активни вещества на меда и цветния прашец са изключително полезни. Те са внесени в кошера направо от растенията и са преработени и съхранени при 35°С, без консерванти и термична обработка. По такъв начин се запазват и ценните съставки на билките, от които са добити. Използването на меда, като масажно средство помага на кожата да усвои всички, съдържащи се в меда полезни вещества.

Ефектът от медния масаж е “изсмукване“, „изпомпване“ от тъканите на тялото на натрупаните с години шлаки. Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм и се прилага при всички възможни състояния на дискомфорт или дисбаланс във функционирането му, като въздейства на тъканите в дълбочина и възстановява естествената способност на организма да се самопречиства от отровите.

С този метод на лечение се въздейства благоприятно не само на кожата и подкожните тъкани, но и на кръвообращението, лимфотока и на нервната система. Много добри резултати дава при лечение на червата.

Процедурата предизвиква извличане на натрупаните токсини от тъканите, силно подхранване и освежаване на кожата, подмладяване и дълбоко релаксиране на тялото.

Медотерапията помага :

– за профилактика и лечение, за възтановяване на жизненоста при стрес, хронични заболявания и др.

– за облекчаването на състояния, свързани с гръбначни проблеми, също така и при навяхвания и физически травми.

– при ставни проблеми, безсъние, депресии и умора.

– прочиства организма и действа благоприятно и при гъбични, бактериални и вирусни инфекции.

Медотерапията съчетава специфична масажна техника с благотворното действие на меда, като след масажа кожата изглежда свежа и тонизирана.

Методът е изключително ефикасен като средство за премахване на целулита, за стягане на коремните мускули и за възстановяване на жените след раждане и поддържане на красиво тяло.