Диамантено микродермабразио на лице, шия и деколте

Микродермабразиото е специалист в отсраняването на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата.

Микродермабразиото е неинвазивен и безболезнен метод за подмладяване на кожата чрез механично ексфолииране на повърхностните слоеве мъртви клетки. Чрез него много бързо се постига по-равномерен и сияен тен на кожата. Подходящ е за третиране на: повърхностни линии и бръчки, слънчево увредена кожа, кожа склонна към акне и омазняване, повърхностна пигментация.

Процедурата е нежна, безболезнена и щадяща. Консумативите за работа са индивидуални за всеки пациент. Използва се стерилен апликатор, който извършва въртеливи движения и чрез релефа си оказва абразивен ефект върху кожната повърхност. Специален защитен механизъм предотвратява наранявания на кожата от прекомерeн натиск.

Микродермабразиото обновява кожата по следния начин:

  • намалява старческите петна;
  • отпушва порите и ги прави по-малко забележиме;
  • стимулира производството на колаген;
  • подобрява общия тонус и текстура на кожата;
  • стяга и изглажда кожата.

Каква е ползата от приложението на тази процедура?

Микродермабразиото може да коригира грубата повърхонст на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация и старчески петна. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса, микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса. Микродермабразио може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст. За най-добри резултати се препоръчва провеждането на една процедура седмично в рамките на терапевтичния курс.

Как се осъществява процедурата?

Самата процедура е бърза и лесна. Върху очите ви се поставят предпазни очила, подобни на тези за плуване, за да ги предпазят. Кожата се почиства и се започва същинската част на процедурата. Посредством наконечник, подобен на зъболекарските, се изстрелват специални микрокристали под налягане и веднага след това се всмукват обратно в машината. Това отнема повърхностен слой от епидермиса на кожата. Терапевта може да промени налягнето, за да контролира нивото на проникване в кожата или да премине няколко пъти през определен участък на увредена кожа, за да усили ефекта.

Колко време отнема?

Обикновено процедурата отнема от 15 до 30 минути.

Често се налага повторение на процедурата, за да се постигне желания резултат. Най-често терапевтичния курс се състои от 4 до 8 процедури на интервал от 1 до 3 седмици.

Болезнена ли е?

Болезнеността при микродермабразио зависи от индивидуалната чувствителност към болката на всеки отделен пациент. Някои клиенти споделят, че усещат леко дразнене, а други споделят, че изобщо няма болка. Всъщност повечето пациенти описват усщещанията при дермабразио в положителна светлина. Обезболяване не се налага.

Друга важна информация:

Микродермабразиото може да подобри вида на кожата, но няма да повлияе отпуснатата, с торбички или дълбоки бръчки кожа. За корекция на такива проблеми често се налага лифтинг на лицето.