Масажи

Масажът е известен още в древността и има различно въздействие върху тялото и духа, като е широко използван при лечение и релаксация. В практиката са познати различни видове масажи и ние ще Ви запознаем с някои от най-разпространените техники.

КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ

Известен още като шведски масаж, той е един от най- популярните на Запад. При прилагането му се използват различни видове масла с цел отпускане на мускулното напрежение, тонизиране и релаксиране на тялото. Класическия масаж подобрява кръвообръщението, подобрява лимфната система, както и дейността на нервната система, стимулира имунната система и премахва умората.

Класически масаж е едно от най-древните използвани средства за премахване болката в гърба и кръста, както и за възстановяване на човешкото здраве.

Той въздейства на целия организъм, като подобрява и укрепва функциите на всички системи и органи в него. Постига се подобряване на обмяната на веществата, ускоряване на кръвообращението и увеличаване на изхвърлянето на метаболити и токсини от организма

Използват се следните основни масажни похвати-поглаждане, разтриване, размачкване, ударно-вибрационни похвати и пасивни движения.

Класически масаж се прилага при болки в кръста, гърба и ишиас, схванат врат и горната част на гърба, болки в гърба и краката, дископатия и дискови хернии, плексит, невралгия, главоболие и мигрена, ошипяване,емоционален дибаланс.

Класическият масаж може да се прави на цялото тяло или частичен – гръб, врат и рамене.

РЕЛАКСИРАЩ МАСАЖ

Обработва се точно определена част от повърхността на тялото, която по каналите на нервната система се свързва със съответстващия, на тази част от тялото орган. Масажът лекува и действа релаксиращо и болкоуспокояващо при различен тип болести на всички системи и органи в човешкия организъм.

Масажът не е глезотия а средство, което дарява здраве!

Релаксиращия масаж има силно изразен лечебен ефект, подобрява кръвообращението засилва лимфообръщението, намалява напрежението и болките в болезнените области. Релаксиращия масаж намира приложение при хронични болки в тялото, за целта се използват лечебни техники и похвати с които нашият специалист умело борави.

ДЪЛБОК МАСАЖ

Техниките, които се използват наблягат върху бавните движения по кожата и дълбокия натиск, така че да се подобри максимално движението на кръвта в тялото и да се подсили кислородната циркулация.

Масажът има за цел да помогне на всеки един от Вас, който след края на работния ден се чувства: преуморен, изтощен и усеща дискомофорт  в цялото тяло, което е съчетано с болки в гърба или цялото тяло. Той притежава уникален ефект да се пребори със стреса в ежедневието, както и да постави тялото Ви в баланс и хармония!

АРОМАТНИ МАСАЖИ

Имат изключително тонизиращ, подмладяващ и удовлетворяващ ефект. Използват се разнообразни етерични масла и средства като кафе (тонизира), шоколад, морска мента (за пречистване на организма от вредни вещества), цитруси, масла от портокал и канела (подсилват имунитета).

Бамбуков масаж – прави се с помоща на бамбукови пръчки и комбинация с шиатцу акупресура ,намалява мускулното напрежение, възвръща енергията и тонуса на тялото.

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ С МЕД

Медната терапия е част от древните медицински практики на Египет, Китай и Гърция.

Съдържанието на аминокиселини, микроелементи, витамини и други биологично-активни вещества на меда и цветния прашец са изключително полезни. Те са внесени в кошера направо от растенията и са преработени и съхранени при 35°С, без консерванти и термична обработка. По такъв начин се запазват и ценните съставки на билките, от които са добити. Използването на меда, като масажно средство помага на кожата да усвои всички, съдържащи се в меда полезни вещества.

Ефектът от медния масаж е “изсмукване“, „изпомпване“ от тъканите на тялото на натрупаните с години шлаки. Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм и се прилага при всички възможни състояния на дискомфорт или дисбаланс във функционирането му, като въздейства на тъканите в дълбочина и възстановява естествената способност на организма да се самопречиства от отровите.

С този метод на лечение се въздейства благоприятно не само на кожата и подкожните тъкани, но и на кръвообращението, лимфотока и на нервната система. Много добри резултати дава при лечение на червата.

Процедурата предизвиква извличане на натрупаните токсини от тъканите, силно подхранване и освежаване на кожата, подмладяване и дълбоко релаксиране на тялото.

Медотерапията помага :

– за профилактика и лечение, за възтановяване на жизненоста при стрес, хронични заболявания и др.

– за облекчаването на състояния, свързани с гръбначни проблеми, също така и при навяхвания и физически травми.

– при ставни проблеми, безсъние, депресии и умора.

– прочиства организма и действа благоприятно и при гъбични, бактериални и вирусни инфекции.

Медотерапията съчетава специфична масажна техника с благотворното действие на меда, като след масажа кожата изглежда свежа и тонизирана.

Методът е изключително ефикасен като средство за премахване на целулита, за стягане на коремните мускули и за възстановяване на жените след раждане и поддържане на красиво тяло.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ

Антицелулитния масаж е най-ефективен метод в борбата с “портокалова“ кожа.

Основната му цел е чрез бавни и плавни движение без болка да се разнесе лимфния застой и подкожните мазнини.

При различните хора е необходим различен брой масажи за дълготраен ефект.

При него проблемните зони се обработват чрез масажни движения, като самата техника може да включва различни похвати и техники. Обикновено за засилване на ефекта се използват специални антицелулитни масла, ампули и серуми.

Антицелулитният масаж не се изчерпва само до класически масаж и може да има много варианти, като често самата процедура е под формата на масаж с мед, лимфодренаж и включва допълнително вендузи, бамбукови пръчки, масажори, пилинг, маски за тяло и други козметични процедури.

Обикновено те се съчетават с различни апаратни процедури с цел по-цялостно лечение на целулит.

Качеството на използваните продукти за масажа също има огромно значение, тъй като тяхната основна задача е да проникнат до мастната клетка и да я „изцедят”. Третирането върху кожата, чрез използване на различни масажни техники, ускорява притока на кръв в засегнатите зони, което спомага, както за изгарянето на мазнините, така и за отпушване на лимфните натрупвания.

Видове антицелулитен масаж:

  • Класически антицелулитен масаж;
  • Масаж с мед на проблемните зони;
  • Масаж с вендузи;
  • Масаж с бамбукови пръчки;

Релаксиращото действие на масажа ще презарeди вашите сили като премахне умората от ежедневието и чувството болезненост на гърба Ви, което е следствие грешна стойка на работното място. Ефекта от масажа се засилва с всеки изминал път.