Масажи

АПИТЕРАПИЯ

Апитерапията е холистична медицина, която разчита на естествените пчелни продукти за подобряване и поддържане на здравето, както и за облекчаване на болка и подпомагане на лечението на различни здравословни състояния.

Съдържанието на аминокиселини, микроелементи, витамини и други биологично-активни вещества на меда и цветния прашец са изключително полезни. Те са внесени в кошера направо от растенията и са преработени и съхранени при 35°С, без консерванти и термична обработка. По такъв начин се запазват и ценните съставки на билките, от които са добити.

Апитерапията е част от древните медицински практики на Египет, Китай и Гърция.

Медната терапия помага и за облекчаването на състояния, свързани с гръбначни проблеми, също така и при навяхвания и физически травми.

Апитерапията действа благоприятно и при гъбични, бактериални и вирусни инфекции.

Масажът с чист пчелен мед е древен метод, който се прилага за профилактика и лечение, за възтановяване на жизненоста при стрес, хронични заболявания и др.

Процедурата предизвиква извличане на натрупаните токсини от тъканите, силно подхранване и освежаване на кожата, подмладяване и дълбоко релаксиране на тялото.

МАНУАЛНА ТЕРАПИЯ ИЛИ ЛЕЧЕНИЕ С РЪКА

В медицинската практика се използва за лечение на ставите и прилежащите тъкани!

Прилага се ефективно при проблеми с опорно-двигателния апарат, проблеми на гръбначния стълб, областта на шията, между прешлени дискове и др.

Патологичните изменения в гръбнака и шията притискат нервните коренчета, което влошава състоянието на съответния орган.

С прилагането на мануалната терапия се отстранява болка от различни области на гръбначния стълб и шията. Възстановява се кръвоснабдяването на тъканите, изчезва проблема при вътрешните органи, главоболие и други състояние, причинени от притискането на нервчетата.

Сеансите са от 3 до 5, комбинирани с друг вид процедури (лечебна гимнастика, акопресура, физиотерапия, медомасаж и т.н.).

МАНУАЛНА ТЕРАПИЯ ПРОЦЕДУРИ

Само освобождаване на опорно-двигателен апарат

Мануална терапия + апи терапия

Акопресура цяло тяло

КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ – РЕЛАКС

Подобрява общия тонус на организма, отстранява умората и натрупания стрес, стимулира имунната система и функцията на отделните органи и системи, подобрява кръвообращението и лимфния поток, като по този начин подпомага изхвърлянето на токсини от организма, отнема мускулното напрежение и умора. Използваните масла, кремове и лосиони спомагат за постигане на усещане за релакс, лекота и хармония.

 

МАСАЖ С АРОМАТЕРАПЕВТИЧНИ СВЕЩИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Ароматерапията релаксира, енергизира и възстановява нарушеното равновесие м/у ума, тялото и духа. Етеричните масла в комбинация с масажа действат стимулиращо и болкоуспокояващо, облекчават мускулните болки, имат релаксиращо действие, засилват имунната система.  Те оказват въздействие в/у умственото, а масажът в/у физическото напрежение.

 

МАСАЖ С МЕД- МЕДОТЕРАПИЯ 

Ефектът от медния масаж е“изсмукване“, „изпомпване“ от тъканите на тялото на натрупаните с години шлаки. Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм и се прилага при всички възможни състояния на дискомфорт или дисбаланс във функционирането му, като въздейства на тъканите в дълбочина и възстановява естествената способност на организма да се самопречиства от отровите. С този метод на лечение се въздейства благоприятно не само на кожата и подкожните тъкани, но и на кръвообращението, лимфотока и на нервната система. Много добри резултати дава при лечение на червата.

Методът е изключително ефикасен като средство за премахване на целулита, за стягане на коремните мускули и за възстановяване на жените след раждане и поддържане на красиво тяло.Масажът с пчелен мед прочиства организма и поради това лекува или подпомага лечението на много болести.

 

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ

Една от най-популярните масажни практики, при която се прилагат различни техники и похвати, както и акупресура на съответните акупунктурни точки. Спомага за премахване или облекчаване на болката и сковаността, освобождава мускулите от напрежение и създава усещане за лекота и комфорт.

МАСАЖ НА ГРЪБ, ГЛАВА, МАСАЖНА ЯКА

МАСАЖНА ЯКА

 

ЗОНОВА ТЕРАПИЯ НА ПОДБЕДРИЦИ, СТЪПАЛА, ПРЕДМИШНИЦИ И ДЛАНИ

Стъпалата и дланите са своеобразни карти на човешкото тяло, в/у тях са разположени десетки акупунктурни точки, всяка от които е свързана и отговаря за определен орган от тялото. Стимулацията на тези точки чрез масаж въздейства положително в/у състоянието на целия организъм и подобрява функцията на отделните органи и системи. След този масаж ще се чувствате значително по-отпочинали и релаксирани, освободени от излишния стрес и напрежение.