IPL ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ПЕТНА И РАЗШИРЕНИ КРЪВОНОСНИ СЪДОВЕ

Технологията на системата INMODE – LUMECCA IPL е специално създадена за отстраняване на придобити или вродени пигментни лезии. Третирането се основава на селективната фототермолиза. Светлината прониква в кожата и се абсорбира селективно от меланина или хемоглобина, които са в по-тъмен цвят от околните тъкани. Терапевтичният ефект се постига именно поради факта, че патологичните структури са по-богати на меланин или друг пигмент. При поглъщане на светлинната енергия тя се трансформира в топлина, което води до разрушаване на по-тъмно оцветените клетки. Наблюдава се избледняване в течение на няколко седмици след проведеното лечение.

Подходящи за този тип лазерно третиране са:

  • Възрастови петна (червени / кафяви пигментации)
  • Щети от слънцето
  • Съдови лезии
  • Розацея (зачервяване)
  • Лунички

ПРЕДИ ПРОЦЕДУРАТА:

– e противопоказно директното излагане на слънце или придобиване на тен – в това число и солариум – най-малко 2 седмици.

– прекратяване приема на локални дразнещи средства и антикоагуанти.

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА:

Кожата Ви ще бъде чувствителна към слънчева светлина, за това използвайте:

– Подходящ слънцезащитен продукт поне 3 седмици.

– Хидратиращ крем.

– Избягвайте излагане на пряка слънчева светлина.

ЧЕСТОТА:

Броя на проведените манипулации трябва да се определи от лекуващия лекар, като се има предвид състоянието на Вашата кожа. Обикновено включва от 3 до 5 процедури, като всяка се изпълнява на интервали от три седмици.

Веднага след процедурата, кожата на лицето ще е зачервена и ще усещате леко затопляне в областта на третираните зони. Това са нормални реакции и обикновенно отшумяват в рамките на час-два. През следващите 24-48 часа можете да видите потъмняване на пигментните лезии, като през следващите 2 седмици те ще избледняват, което от своя страна ще довeдe до изглаждане и изравняване на тена.

РИСКОВЕ И НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

При неспазване на препоръките, особено тези свързани с излагане на слънце, може да доведе до трайна хиперпигментация.

Зачервяване и оток на третираното място.

При някои лезии излагането на слънце може да предизвика повторното им появяване.

Подлагайки се няколко подред процедури, само ще подобрите крайният резултат. За по-добър ефект се препоръчват няколко сесии, тъй като една изолирана процедура няма да бъде достатъчна за достигане на желания резултат, а именно един по-здрав и свеж вид на кожата.